Polędwica w plastrach duszona w cebuli, z plackiem ziemniaczanym Roquefort i sałatką szpinakową z sosem Boczkowym

Need a danie główne bezglutenowe? Pokrojona w plasterki polędwica duszona w cebuli, z plackiem ziemniaczanym Roquefort i sałatką szpinakową z sosem bekonowym może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $11.32 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 102g białka, 68 g tłuszczu, oraz w sumie 1214 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ziemniaki, czapki grzybowe, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka szpinakowa z boczkiem, karmelizowaną cebulą, pieczarkami i serem pleśniowym w sosie na patelni Boczkowej z dodatkiem jajka na twardo, Pieczeń garnkowa duszona w boczku i cebuli, oraz Kurczak duszony z boczkiem i cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię grillową do wysokiej temperatury.
Wyjmij mięso z lodówki i rozpakuj.
Niech wołowina stać kilka minut, aby się wyluzować.
Podgrzej średnią patelnię na umiarkowanym ogniu.
Na rozgrzaną patelnię dodać masło i pokrojoną w plasterki cebulę i doprawić solą.
Podsmaż cebulę przez 25 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie karmelowa w Kolorze, delikatna i słodka.
Tymczasem umieść ziarna pieprzu w wytrzymałej torbie do przechowywania żywności. Uderz ziarno pieprzu małą, ciężką patelnią, aby je złamać. Baste mięso z odrobiną sosu Worcestershire z każdej strony za pomocą pędzla do ciasta. Steki płaszcz z 1 strony z popękane czarne ziarna pieprzu. Steki z grilla 5 minut z każdej strony na średnio rzadkie.
W międzyczasie podgrzać resztki puree ziemniaczanego na wysokiej w kuchence mikrofalowej przez 5 minut. Jeśli używasz ziemniaków instant, przygotuj się do pakowania wskazówek i przenieś ciepłe ziemniaki do miski do mieszania. Ser i szalotki wymieszać w puree ziemniaczanym.
Rozgrzać patelnię nonstick na umiarkowanym ogniu. Płaszcz wnętrze patelni z masłem, aby pomóc w crusting.
Rozłóż tandetne ziemniaki w równej warstwie na patelni i pozwól im skorupę i brązową na dnie, 5 do 7 minut.
Przeciąć warstwę ziemniaka na pół delikatnie nożem do masła, uważać, aby nie zarysować powierzchni nonstick. Złóż jedną połowę na górze przeciwnej, tworząc placek ziemniaczany w kształcie półksiężyca z chrupiącym Na zewnątrz i tandetnym, miękkim środkiem.
Podczas gdy steki i ziemniaki gotować, brązowy posiekany boczek na małej patelni kiedyś złamać pieprzu na dużym ogniu.
Przenieś rumiane kawałki boczku do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerza, aby osuszyć. Wytrzeć patelnię i powrócić do ciepła.
Dodaj 1 / 2 szklanki octu balsamicznego na patelnię i doprowadzić do bańki. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu 1 do 2 minut, aż ocet jest zmniejszona o połowę i grube. Wyłącz ogrzewanie.
Wlać szpinak do salaterki. Wierzch z boczkiem i pieczarkami.
Oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia ubić w ciepłym occie i zalać sałatką. Wrzucić sałatkę i podawać.
Ugotowane steki przyprawiamy odrobiną soli i przekładamy na deskę do rzeźbienia.
Niech steki odpocząć przez 5 minut na soki do redystrybucji przez mięso równomiernie. Jeśli pokroisz na gorący stek, soki się skończą,a pierwszy kęs będzie jedynym smacznym.
Steki pokroić cienko na ziarno mięsa. Dusić plastry steku w cebuli.
Placek ziemniaczany pokroić na 4 kliny i podawać razem z bocznymi stekami z sałatką szpinakową.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah