Polędwica Stroganoff
Polędwica Stroganoff może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 397 kalorii, 32G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pietruszkę, makaron jajeczny, stek z polędwicy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wołowina Stroganoff-oryginalnie stworzona dla rosyjskiej rodziny Stroganoff przez francuskiego szefa kuchni, ulubieńca rodziny w moim domu, Gorący Garnek Z Polędwicy Górnej, oraz Polędwica Pieczona dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wołowinę pokroić po przekątnej na cienkie plastry. Odstawić.
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 6 protokół.
Dodać grzyby; smażyć 4 protokół lub do miękkości.
Mąkę i kolejne 3 składniki połączyć w misce.
Dodać wołowinę, podrzucając do płaszcza.
Rozgrzać olej na patelni na dużym ogniu.
Dodać wołowinę; podsmażyć 6 minut lub aż wołowina zostanie wykonana.
Dodaj zarezerwowaną mieszankę cebuli i bulion. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować 2 minuty lub aż sos jest gęsty.
Zdjąć z ognia; wymieszać z kwaśną śmietaną.
Posypać natką pietruszki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.