Polędwica Polędwica
Przepis na polędwicę można przygotować w około 25 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 31g białka, 13g tłuszczu i w sumie 251 kalorii. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 2,31 USD za porcję. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ten przepis z Taste of Home wymaga soku z cytryny, pieprzu, soli selera i okrągłego steku. 2 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: London Broil, London Broil, oraz London Broil.
Instrukcje
W dużej zamykanej torebce połącz cebulę, sok z cytryny, olej, sól czosnkową, tymianek, oregano, sól selera i pieprz; dodaj wołowinę. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na 6 godzin lub na noc.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Stek do pieczenia 6 cali. od ciepła przez 8 minut.
Posmaruj masłem i obróć. Piecz 6 minut dłużej lub do momentu, gdy mięso osiągnie pożądane wysmażenie (w przypadku średnio rzadkich termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze wysmażony, 170°). Można zamrozić do 3 miesięcy.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to moje najlepsze typy na stek z polędwicy wołowej. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Brooks Willamette Valley Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 25 dolarów za butelkę.
![Brooks Willamette Valley Pinot Noir]()
Brooks Willamette Valley Pinot Noir
Piękny perfumowany nos bogatego dżemu wiśniowego, żurawiny Dziękczynienia z tartą skórką pomarańczową, grzybów smardzowych i czarnej trufli. Wspaniała wysoka nuta czarnej herbaty, skóry i potpourri. Wino jest tak soczyste w ustach, pokrywając podniebienie bogatą, ciemną wiśnią, ciepłą maliną, czerwoną porzeczką i czarną śliwką. Na grillu jest cudowna ziemistość grzybów portabella, pieczonych warzyw, tłuszczu z bekonu i wędzonych mięs. Ten Pinot kończy się dojrzałymi owocami, ziemią i złożonością oraz nutą liścia pomidora i ziemistości. Po prostu pyszne!