Polędwica grillowana w musztardzie i ziołach
Grillowany Polędwica Musztardowo-Ziołowa może być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny ma 365 kalorii , 21 g białka i 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 3,78 USD za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Ten przepis z Taste of Home wymaga oregano, musztardy dijon, ząbków czosnku i octu winnego. Jest idealny na Czwartego Lipca . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 48% , co jest solidne. Podobne przepisy to Grillowany Polędwica Wieprzowa z Imbirem , Polędwica Wieprzowa Zawinięta w Boczek i Polędwica Wołowa Wellington .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj oliwę, bulion, musztardę, ocet, sok z cytryny, cukier, czosnek i przyprawy.
Wlać 3/4 szklanki do dużej plastikowej torby z możliwością ponownego zamknięcia; dodać wołowinę. Zamknąć torbę i obrócić, aby pokryć; schłodzić przez noc, obracając torbę raz lub dwa razy. Przykryć i schłodzić pozostałą marynatę do polewania.
Odcedź i usuń marynatę z wołowiny. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 20-25 minut lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądany stopień wysmażenia (w przypadku średnio wysmażonego termometr powinien wskazywać 145°; średnio wysmażonego 160°; dobrze wysmażonego 170°). Przewróć raz i polej 1/4 szklanki odłożonej marynaty w ciągu ostatnich 5 minut.
Pozostaw polędwicę na 10 minut przed pokrojeniem.
Podawać z pozostałą marynatą.