Polpette i Orzo w rosole
Polpette i Orzo w bulionie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 359 kalorii, 24g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, marchew, mleko, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gotowany łosoś w bulionie Orzo (Gotowanie dla 2 osób), Polpette di Baccalà, oraz Polpette Napoletane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś bulion na wolnym ogniu w holenderskim piekarniku (nie gotuj). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Namoczyć chleb w mleku przez 5 minut i wycisnąć wilgoć z chleba.
Połączyć chleb, wołowina, mielona cebula, 1/4 szklanki sera, 1/4 szklanki pietruszki, sól, i pieprz w misce. Uformuj mieszankę na 24 (1 1/2 cala) klopsiki.
Dodać klopsiki i marchewkę do bulionu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 8 minut. Wymieszać orzo i gotować 2 minuty.
Posypać 1/4 szklanki sera i 1/4 szklanki plus 2 łyżki natki pietruszki.