Pollo Borracho
Pollo Borracho jest bezglutenowe i pierwotne przepis z 6 porcjami. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 202 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka szalotki, masło, sól i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pollo Borracho, Pollo Borracho, oraz Borracho (ciasto rumowe).
Instrukcje
Kurczaka dokładnie opłucz i osusz. Pocierać skórę i jamy z sokiem z limonki, a następnie posypać solą, pieprz, i cayenne; odstawić na 15 minut, aby smaki zanurzyć.
Kurczaka posmarować równomiernie zmiękczonym masłem, a jamę posmarować cebulą, czosnkiem i selerem.
Włóż do garnka, który jest wystarczająco duży, aby pomieścić kurczaka, pierś do góry.
Wlać butelkę wina, przykryć patelnię i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i delikatnie gotować kurczaka do miękkości, 1 do 1 1/2-godzin.
Gdy kurczak się ugotuje, usuń go i kontynuuj gotowanie bulionu. 2 łyżki masła rozpuścić w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać szalotki i czosnek, gotować, aż szalotki zmiękną, i włączyć półprzezroczyste. Odcedzić bulion z kurczaka przez sito o drobnych oczkach i dodać do szalotki.
Wlać brandy i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniego, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut. Podczas gdy sos się gotuje, wyjmij warzywa z jamy kurczaka i wyrzuć.
Usuń mięso z piersi, nogi i inne mięso pozostałe na kościach.
Aby służyć, pokrój pierś w grube plastry o grubości 1/2 cala i oddziel Nogi na pałeczki i uda. Kurczaka ułożyć na półmisku i kąpać w sosie.