Pollo al Mattone: kurczak pod cegłą
Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.01 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 271 kalorii, 0g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką wino, pieprz, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak kalabryjski al Mattone, Kurczak pod cegłą, oraz Kurczak Pod Cegłą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Czosnek i natkę pietruszki mielimy i łączymy ze skórką, 2 łyżkami oliwy z oliwek oraz solą i pieprzem. Odstawić.
Kurczaka umyć pod zimną bieżącą wodą i osuszyć. Nożycami do drobiu Usuń końcówki skrzydeł, nadmiar tłuszczu i wytnij kręgosłup.
Odłóż je na zapas. Może chcesz usunąć żebra i mostek, zbyt.
Wymieszać składniki marynaty.
Połóż kurczaka płasko, skórę do góry. Włożyć mieszankę czosnku pod skórę, umieścić w marynacie, następnie przykryć i marynować przez kilka godzin lub, jeszcze lepiej, przez noc. Obróć się dwa lub trzy razy.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w żeliwnej patelni wystarczająco dużej, aby pomieścić kurczaka (używam 12-calowej patelni żeliwnej).
Ułóż skórkę z kurczaka od strony dołu i zważyć ją dwoma czystymi cegłami owiniętymi w folię. Gotować na średnim ogniu przez 5 protokół, a następnie umieścić patelnię i cegły w piekarniku na 15 do 20 protokół, po czym będziesz usunąć ciężary i obrócić kurczaka, gotowanie kolejne 10 minut lub tak, aż gotowe.
Pokroić na kawałki wielkości porcji.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Dodaj notatki moje notatki