Pollo al Mattone
Jeśli masz około 24 godzin i 50 minut do spędzenia w kuchni, Pollo al Mattone może być niesamowitym, bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i pierwotnym przepisem do wypróbowania. Za 4,81 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 2 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 80 g białka, 79 g tłuszczu i łącznie 1123 kalorii. Udaj się do sklepu i kup bulion z kurczaka, płatki pieprzu, czosnek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis zachwycił 57 osób. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 86% wyniku, co jest świetnym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pollo al Mattone: Chicken Under a Brick, Poussin al Mattone i Calabrian Chicken al Mattone.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: obciążniki, takie jak cegły pokryte folią lub żeliwna patelnia do saute
W małej misce wymieszaj czosnek, zmiażdżoną czerwoną paprykę, skórkę i sok z cytryny, rozmaryn, ziele angielskie i kminek.
Skropić oliwą z oliwek, aż mieszanina stanie się pastą.
Kurczaka włóż do dużej miski i namasuj mieszanką przypraw.
Pozostawić do marynowania na 12 do 24 godzin w lodówce lub na 2 godziny w temperaturze pokojowej.
* Jeśli przechowujesz kurczaka w lodówce, wyjmij go z lodówki na 45 minut do 1 godziny przed gotowaniem, aby kurczak osiągnął temperaturę pokojową.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Posmaruj dużą patelnię oliwą z oliwek i podgrzej ją na dużym ogniu. Kurczaka doprawiamy solą i pieprzem.
Połóż marynowanego kurczaka na patelni, skórą do dołu. Naoliw dno innej dużej patelni do smażenia, połóż ją na kurczakach i umieść cegły lub ciężarki na drugiej patelni. Gotuj kurczaka, aż skóra zacznie się rumienić, około 5 minut.
Całą zapałkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 15 minut.
Wyjmij patelnie z piekarnika, usuń obciążniki i górną patelnię. W tym momencie skóra powinna być piękna i ciemnobrązowa. Sprawdź, czy kurczak jest gotowy, powinien być ugotowany, ale nadal soczysty i soczysty.
Zdejmij kurczaki z patelni i odłóż je na duży talerz.
Usuń nadmiar tłuszczu z patelni i dodaj białe wino. Gotuj na dużym ogniu, aż wino zredukuje się o ponad połowę.
Dodać bulion z kurczaka, doprawić solą i zredukować o połowę.
Ułóż kurczaka na talerzach lub półmisku. Polej sokami łyżką. Smakuje jak kurczak!