Pollo Adobado con Papas (Czerwony Kurczak pieczony w Chile z chrupiącymi ziemniakami)

Pollo Adobado con Papas (Czerwony Kurczak pieczony w Chile z chrupiącymi ziemniakami) jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 672 kalorie, 41g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli, mielone goździki, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowany Kurczak Adobo (Pollo Adobado), Tamales De Pollo Con Chile Verde - Tamales Zielony Chile, oraz Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować adobo, podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Dodaj anchos; saut 2 minuty lub aż anchos są blister.
Połączyć anchos i 2 szklanki wody w małej misce. Przykryć i odstawić 20 minut lub do miękkości.
Połącz mieszaninę ancho, 1/4 szklanki octu i następne 7 składników (1/4 szklanki octu przez czosnek) w blenderze; proces do gładkiej. Marynatę przecedzić przez sito o średnich oczkach do miski; wyrzucić ciała stałe. (Adobo będzie miał konsystencję sosu stekowego.)
Aby przygotować pozostałe składniki, Usuń i wyrzuć podroby, szyję i skórę z kurczaka. Kurczaka opłukać zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu.
Umieść kurczaka, od strony piersi w dół, na powierzchni cięcia.
Przeciąć na pół wzdłuż kręgosłupa.
Połączyć 1 filiżanka marynaty i kurczaka w dużej plastikowej torbie zip-top; uszczelnić i marynować w lodówce 4 godziny.
Wyjąć kurczaka z worka, rezerwując marynatę.
Umieść kurczaka na patelni brojlerów lub stojaku z patelnią do pieczenia. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości.
Wlać 1/3 szklanki wody na patelnię.
Połącz ziemniaki, 1 łyżkę oleju i 1/4 łyżeczki soli w małej misce. Ułóż ziemniaki wokół kurczaka.
Piec w temperaturze 375 przez 1 godzinę lub do momentu, gdy termometr zarejestruje 16
Posmaruj zarezerwowaną marynatę kurczakiem i ziemniakami i piecz dodatkowe 10 minut.
Na półmisku ułożyć kurczaka i ziemniaki.
Połącz cebulę i 1 łyżkę octu w misce; ułóż wokół kurczaka i ziemniaków.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami rukoli.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Juve y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava]()
Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Blady Złoty Kolor, ta Cava ma aromaty dojrzałych białych brzoskwiń, opiekanej bagietki z nutami cytrusów i moreli. Podniebienie jest bogate i szerokie o smaku zielonego jabłka, jaśminowej zielonej herbaty i prażonych migdałów. Ten Brut nature cava jest niezwykle wszechstronny, ponieważ nie dodaje się dawki, więc kwasowość i pęcherzyki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane Dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk inkrustowany sezamem, Kurczak tikka masala i Jamon Iberico.