Policzki halibuta z sosem imbirowo-pomarańczowym
Policzki halibuta z sosem imbirowo-pomarańczowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz płatki paprykowe, sok pomarańczowy, olej sezamowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%. Podobne przepisy to Policzki halibuta z sosem imbirowo-pomarańczowym, Nadziewane Policzki Halibuta, oraz Pan pieczone filety z halibuta i policzki.
Instrukcje
Wymieszać sok pomarańczowy, kolendra, imbir, czosnek, sos sojowy, olej sezamowy, i płatki czerwonej papryki razem w małej misce; odstawić.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Gotować policzki halibuta, aż złoty kolor z każdej strony, 2 do 3 minut na stronę.
Wlać mieszaninę soku pomarańczowego do patelni i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż płatki halibuta łatwo widelcem i sos lekko zgęstnieje.
Policzki halibuta wyjąć na talerz i skropić sosem pomarańczowym do podania.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.