Polerowane jajka
Polished Eggs to danie dodatkowe dla 4 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis na danie bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie lacto ovo ma 184 kalorie , 8 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Za 48 centów za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sos sojowy, czosnek, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 35 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 27% . Ta ocena jest raczej słaba. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Portobello Baked Eggs , Asian Soft Scrambled Eggs i Asparagus Eggs Benedict .
Instrukcje
Umieść jajka w rondlu i zalej je całkowicie zimną wodą. Doprowadź wodę do wrzenia przez minutę. Przykryj, zdejmij z ognia i pozostaw jajka w gorącej wodzie przez 10 do 12 minut.
Wyjmij z gorącej wody i ostudź. Obierz. Natnij spirale w białku jajek, od góry do dołu, ostrym nożem.
Rozgrzej olej w małym rondlu.
Dodaj czosnek i smaż na średnim ogniu, aż zacznie brązowieć. Wymieszaj z cukrem i sosem sojowym.
Włóż jajka do sosu i obróć, aby je pokryć. Kiedy jajka będą ładne i ciemne, a sos gęsty i syropowy, wyjmij je z sosu.