Polenta z sosem Grzybowo-pomidorowym
Polenta z sosem Grzybowo-pomidorowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 593 kalorie, 14g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pod ręką grzyby, oliwę z oliwek, natkę pietruszki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest solidne. Spróbuj Zdrowa bezglutenowa Polenta Teff z polewą z pomidorów, Grillowana Polenta z sosem grzybowym, oraz Polenta z kremowym sosem grzybowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść plastry polenty na blasze pokrytej natryskiem do gotowania. Lekko posmarować olejem.
Piec 5 minut lub aż polenta jest lekko rumiane. Obróć polentę i posmaruj olejem.
Piec 5 minut dłużej. Pieczarki smażyć w 2 łyżkach oleju, aż będą miękkie.
Dodaj czosnek, pietruszkę i pomidory, i gotuj na wolnym ogniu 5 minut, aż zgęstnieje. Doprawić solą i czarnym pieprzem. Łyżka nad polentą.