Polenta z rumianym masłem i sosem grzybowym
Polenta z rumianym masłem i sosem grzybowym wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 53 grosze za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz masło, sok z cytryny, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To działa dobrze jako bardzo niedrogie przystawki. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 14%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Prosciutto i pieczarkowe Ravioli z bazyliowym sosem maślanym, Herbed Veggie Risotto z sosem grzybowym z rumianym masłem # TripleSBites, oraz Pieczarkowe Ravioli z rumianym masłem z szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 4 szklanki wody i soli w dużym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Stopniowo dodawać polentę, stale mieszając trzepaczką. Zmniejszyć ogień i gotować 8 minut lub aż gruby, często mieszając.
Dodaj 1 łyżkę masła; mieszaj, aż masło się rozpuści. Trzymaj ciepło.
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu; gotować 3 minut lub aż lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj posiekaną szalotkę na patelnię, i gotować 2 protokół lub aż rumiane, często mieszając.
Dodać grzyby cremini na patelnię; gotować 4 protokół lub do lekko rumiane, często mieszając.
Połączyć bulion z kurczaka, sok i skrobia kukurydziana w małej misce, mieszając, aż będzie gładka. Wymieszać mieszaninę bulionu do mieszaniny grzybów i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 1 minutę, ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia i wymieszać 2 łyżki szczypiorku.
Umieść około 1/3 szklanki polenty w każdej z 8 misek; top każdej porcji z około 1/4 szklanki mieszanki grzybowej.
Każdą porcję posypać posiekanym świeżym szczypiorkiem.