Polenta z rozmarynem i parmezanem
Polenta z rozmarynem i parmezanem może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 209 kalorii, 8G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 316 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, czosnek, mleko, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Rozmaryn-Parmezan Polenta, Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy, oraz Wieprzowina z rozmarynem Polenta.
Instrukcje
W rondlu zagotuj rosół z kurczaka, wodę, mleko, czosnek, rozmaryn i sól. Stopniowo ubijać w mączki kukurydzianej, ustawić ciepło na średnio-niskie, i gotować mieszaninę mączki kukurydzianej, aż gęsty i kremowy, mieszając często, aby zapobiec grudki, o 15 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać z parmezanem, aż dobrze się połączą.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Posmaruj 2-litrową zapiekankę. Łyżkę polenty do przygotowanej zapiekanki, dodając w razie potrzeby więcej parmezanu.
Wierzch posypać solą i pieprzem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż polenta jest bulgotanie i złoty kolor na wierzchu, o 30 protokół.