Polenta z prażonymi pomidorami

Polenta z prażonymi pomidorami
Polenta z pieczonymi pomidorami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.72 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 456 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Jeśli masz szwajcarski chard, ser rolniczy, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kremowa bazylia polenta z pieczonymi pomidorami, Pizza Mini Polenta z pieczonymi pomidorami i boczkiem, oraz Kremowa Polenta z grillowanym stekiem i pieczonymi pomidorami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Wrzucić pomidory, oliwa z oliwek i 1/4 łyżeczki soli w dużej patelni żaroodpornej. Piecz w piekarniku, aż pomidory zostaną zwęglone na brzegach, o 25 protokół. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 300, ale zachowaj pomidory w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
3
Tymczasem doprowadzić 5 szklanek wody do wrzenia w rondlu na średnim ogniu. Powoli ubijać polentę, aż będzie gładka i kremowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
4
Dodaj 1 łyżeczkę soli i pieprzu do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Zdjąć z ognia, przykryć i ogrzać.
6
Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia. Pokrój liście chard na szerokie paski i łodygi na 1-calowe kawałki. Gotować łodygi do prawie przetargu, o 5 protokół, następnie dodać liście i gotować, aż oba będą miękkie, o 3 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Odcedzić chard.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
8
Wyjmij patelnię z piekarnika i umieść na średnim ogniu. Przesunąć pomidory na bok, dodać masło i obracać, aż masło będzie złociste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
9
Dodaj chard i wrzucić do herbu. Podziel polentę na 4 miski. Top z pomidorami i chard. Ser przyprawiamy solą i posypujemy wierzchem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Zdjęcia Antonis Achilleos
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn