Polenta z Fontiną i szpinakiem
Need a przystawka bezglutenowa? Polenta z Fontinanem i szpinakiem może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 108 kalorii. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wody, parmezan, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Polenta z Fontinanem i jajkami, Polenta zapiekana z grzybami i Fontiną, oraz Polenta zapiekanka z Fontinanem i sosem pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać patelnię średnio nieprzywierającą pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę.
Dodać szpinak; gotować 1 minutę lub aż szpinak zwiędnie.
Połączyć wodę i bulion w dużym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Stopniowo dodawać polentę, stale mieszając trzepaczką. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować 20 minut, często mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać mieszaninę szpinaku, sól i pieprz.
Łyżka mieszaniny polenta równomiernie do 9-calowy springform patelni pokrytej sprayem do gotowania. Naciśnij plastikową folię na powierzchnię polenty; schłodzić 2 godziny lub do jędrności.
Wyjąć polentę z patelni; umieścić na blasze pokrytej natryskiem do gotowania.
Ser posypać równomiernie polentą.
Piec w 400 przez 15 minut lub aż ser topi się i zaczyna brązowieć.
Wyjąć z piekarnika; ostudzić 5 minut.
Pokrój polentę na kliny, używając ostrego noża.