Polenta Warzywna Lasagne
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj Polenta warzywna Lasagnan. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 313 kalorii. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,22 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, ząbek czosnku, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Lasagna Warzywna Z Domowymi Arkuszami Lasagna (Bez Maszyny Do Makaronu), Polenta Lasagna, oraz Polenta Lasagna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. rozgrzej 3 łyżki. olej roślinny na średnim ogniu.
Dodaj 1 plasterki cebuli i 1 plasterki czerwonej papryki; smażyć, aż zmiękną, 5 protokół.
Dodaj 1 ząbek mielonego czosnku, 2 plasterki cukinii i 2 plasterki żółtej kabaczki; gotować, mieszając, aż warzywa będą miękkie i zaczną brązowieć, 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Mgiełka 8-calowe, kwadratowe naczynie do pieczenia w sprayu do gotowania.
Pokrój 17-uncjową rurkę przygotowanej polenty na 18 plastrów.
Rozprowadzić 1/2 Puchar słoik sos marinara w dolnej części naczynia. Wierzch z 9 plastrami polenty, a następnie połowę mieszanki warzywnej.
Posypać 1 szklankę rozdrobnionego włoskiego sera blend na warzywa. Powtórz warstwę, zaczynając od sosu, następnie polenta, następnie warzywa, a następnie ser.
Piec do ogrzania, ser topi się i bąbelki sosu, 35 protokół.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.