Polenta Trójkąty z kozim serem i grzybami

Polenta Trójkąty z kozim serem i grzybami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Polenta Triangles z kozim serem i grzybami. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 356 kalorii, 18g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 2,73 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mniej sodu bulion z kurczaka, wodę, wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 52 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kremowy kozi ser Polenta z dzikimi grzybami Ragoà " t, Mieszanka dzikich grzybów z kremowym kozim serem Polenta, oraz Polenta z karmelizowanymi pieczarkami, Marinara + jajka sadzone i kozi ser.

Instrukcje

1
Połączyć 1 1/2 szklanki bulionu i 1 szklanka wody w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Stopniowo dodawać polentę, mieszając trzepaczką. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować 5 minut lub aż bardzo gruby, stale mieszając. Wymieszać z parmezanem. Łyżka polenta do 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania, równomiernie rozprowadzając. Naciśnij plastikową folię na powierzchnię polenty; schłodzić 2 godziny lub do jędrności.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
BulionBulion
WodaWoda
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Pokrój polentę na 4 kwadraty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
3
Wytnij każdy kwadrat na pół po przekątnej, tworząc Trójkąty.
4
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj połowę trójkątów polenta; gotować 4 minuty z każdej strony lub na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
6
Zdjąć z patelni; zachować ciepło. Powtórz procedurę z 1 łyżeczką oleju i pozostałą polentą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Podgrzać pozostałą 1/2 łyżeczki oleju w patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać grzyby i następne 3 składniki; smażyć 3 minuty lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
9
Połączyć pozostałe 1 1/2 szklanki bulionu, Wino, i skrobia kukurydziana; mieszać aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
BulionBulion
WinoWino
10
Dodać mieszankę bulionu, tymianek i pietruszkę do mieszaniny grzybów; doprowadzić do wrzenia i gotować 7 minut lub aż lekko gęsty, stale mieszając. Łyżka sosu na polentę; posypać kozim serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
GrzybyGrzyby
Pietruszka-naćPietruszka-nać
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
BulionBulion
SOSSOS
TymianekTymianek
11
W razie potrzeby udekoruj gałązkami tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
TrudnośćTwardy
Gotowe W52 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn