Polenta suflet i sałatka
Need a danie główne bezglutenowe? Polenta suflet i sałatka może być super przepis spróbować. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 329 kalorii, 13g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka jaj, masło, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Z łyżeczką ocena 35%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Suflet serowy i sałatka sezonowa, Suflet Serowy Z Sałatką Z Boczku Rukolą, oraz Suflet z wędzonego łososia z sałatką z piernika.
Instrukcje
Masło 4 suflety (1 1/4 - do 1 1/2-cup wielkości) i pył z parmezanem.
Na patelni 3-do 4-ćwiartkowej wymieszaj mleko z polentą i 3/4 łyżeczki soli; dodaj 1/4 szklanki masła, pokrój na kawałki. Wymieszać na średnim ogniu, aż mieszanina się zagotuje, następnie zmniejszyć ciepło do medium i mieszać, aż polenta będzie wystarczająco gęsta, aby utrzymać czystą ścieżkę przez kilka sekund, gdy łyżka jest ciągnięta przez dno patelni, 8 do 10 minut; usunąć z ognia.
W międzyczasie, w dużej misce, z mikserem na dużej prędkości, ubij białka, aż utrzymają wyraźne, wilgotne szczyty.
Proszek do pieczenia wymieszać z polentą, następnie dodać żółtka i dobrze wymieszać.
Dodać około 1/4 białek i wymieszać. Złóż mieszaninę polenty na pozostałe białka. Łyżka ciasto równo do suflet potraw. Ustaw naczynia nieco od siebie w płytkiej patelni 10-przez 15-calowy.
Piec w 375 regularnym lub konwekcyjnym piekarniku, aż suflet będzie dobrze rumiany, 30 do 40 minut. Ustaw każdy na talerzu i Kopiec liści sałaty obok naczynia. Łyżka ciepłego sosu grzybowego równo na sałatę. Łyżka fondue cambozola równo na sufletach i sałatkach; posypać szczypiorkiem.