Polenta smażona na patelni
Polenta smażona na patelni może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 239 kalorii. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odebrać masło, cebula, szałwia, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Polenta smażona na patelni, Polenta z kurczaka BBQ z jajkiem sadzonym, oraz Smażona ciecierzyca Polenta (panelle) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić 1/4 szklanki masła w holenderskim piekarniku na średnim ogniu; dodać cebulę, seler, i czosnek, i smażyć 3 do 5 minut lub do miękkości.
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia; stopniowo wymieszać mąkę kukurydzianą i kolejne 3 składniki. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, często mieszając, 10 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z serem.
Wlać mieszaninę do lekko nasmarowanej 13-x 9-calowe naczynie do pieczenia; przykryć i schłodzić 3 do 12 godzin lub do firmy.
Pokrój polentę na 12 trójkątów.
Roztopić 1 Łyżkę. masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 3 polenta trójkąty, i gotować 2 do 3 minut z każdej strony lub aż złoty kolor.
Przełożyć do naczynia i ogrzać. Powtórz procedurę z pozostałą polentą i 3 łyżkami. masło.