Polenta Poundcake
Polenta Poundcake może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 536 kalorii, 8G białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z migdałów, jajka, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Lemon Poundcake, Grillowany placek z jagodami, oraz Waniliowe Ciasto Limonkowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Masło i lekko mąki wnętrzności 10-calowej okrągłej patelni ciasto.
Mąkę, polentę, proszek do pieczenia i sól przesiać. Odstawić.
W mikserze, na średniej prędkości, masło śmietankowe, aż będzie lekkie i puszyste.
Dodać 1 szklankę cukru i ubić do bladego i puszystego
Dodać pastę migdałową i ponownie ubić. Zmiksuj ekstrakty wanilii i migdałów, a następnie ubijaj żółtka, po jednym na raz, upewniając się, że każde z nich jest mieszane przed dodaniem następnego. Na przemian ubijamy w małych ilościach przesiane suche składniki i śmietanę do mieszaniny masła, rozpoczynając i kończąc na suchych składnikach.
W czystym mikserze ubij białka, aż staną się nieprzezroczyste, następnie dodaj pozostały 1/4 szklanki cukru i ubijaj, aż białka utworzą miękkie szczyty. Złóż do ciasta delikatnie, ale dokładnie.
Wlać ciasto do patelni tortowej.
Piec na środkowej półce piekarnika przez około 60 minut, lub do momentu, gdy tester włożony do środka wyjdzie czysty. (Nie testuj ani nie przesuwaj ciastek przed upieczeniem przez co najmniej 45 minut, ponieważ są delikatne i mogą upaść.)
Pozostawić ciasto do ostygnięcia, a po ostygnięciu wyjąć z patelni i odkurzyć wierzch cukrem pudrem.
Pokroić w ósemki lub dziesiątki.
Podajemy to ciasto z letnimi owocami brzoskwinie, nektarynki, morele, odrobiną cukru, świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny i szczyptą szarej soli.