Polenta "Pizza" z pokruszoną szałwią

Polenta
Przepis Polenta "Pizza" z pokruszoną szałwią jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 2,02 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 390 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz płatki pieprzu, sól, ser Pecorino romano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kremowa zupa z dyni Butternut ze świeżą szałwią i pokruszoną pikantną kiełbasą, BLT Pizza z grillowaną kukurydzą + pokruszona Feta, oraz Pizza Sweet Polenta: Pizza Dolce di Polenta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym ciężkim rondlu zagotować 4 szklanki wody i dodać 2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Ubijaj polentę i kontynuuj ubijanie, gdy zacznie bąbelkować. Po minucie lub dwóch, gdy polenta zgęstnieje nieco, zmniejszyć ogień do niskiej i niech gotować delikatnie, mieszając od czasu do czasu, przez około 45 minut, aż zgęstnieje i gładka, bez surowego smaku mąki kukurydzianej. Jeśli polenta robi się zbyt gęsta, gdy gotuje, dodaj trochę więcej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Wyjmij łyżkę i ostudź, a następnie posmakuj i dostosuj przyprawę, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
4
Rozłóż polentę na lekko naoliwionym naczyniu do pieczenia na grubość 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
5
Ostudzić i ustawić, najlepiej na noc, w lodówce.
6
Rozgrzać piekarnik do 204°, z regałem w górnej trzeciej. Tear mozzarella na duże strzępy i rozrzucić na polenta. Na wierzch parmezan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Lekko skropić olejem i pokruszyć liście szałwii na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
8
Piec polenta, aż ser jest bulgotanie i lekko rumiane, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Posypać płatkami czerwonej papryki i świeżo zmielonym czarnym pieprzem do smaku i lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
10
Podawać pokrojone w surowe kliny lub kwadraty.
1
Możesz wysuszyć pęczek świeżej szałwii, zostawiając ją na parapecie na dzień lub dwa. Świeżo suszona szałwia jest dość aromatyczna, ale jeśli tego nie zrobisz, nie zastępuj szałwii ze słoika—użyj odrobiny posiekanego rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona SzałwiaSuszona Szałwia
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
2
Fragment za zgodą jednego dobrego Dania: przyjemności prostego posiłku autorstwa Davida Tanisa. Copyright © 2013 by David Tanis; photographs copyright © 2013 by Gentl & Hyers. Opublikowane przez Artisan, oddział Workman Publishing Company, Inc.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn