Polenta pieczona z Chardą Szwajcarską i serem

Polenta pieczona z Chardą Szwajcarską i serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pieczonej polenty z Chardą Szwajcarską i serem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 265 kalorii, 14g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, oliwę z oliwek, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony ser Polenta z Chardą Szwajcarską, Polenta Galettes With Por & Swiss Chard, oraz Polędwiczki wieprzowe z Chardą Szwajcarską i polentą.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko oil 2-quart szklane naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej głębokiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj cebulę; smażyć do miękkości, o 15 protokół. Wymieszać czosnek i pokruszony czerwony pieprz, następnie chard; przykryć i gotować, aż chard jest miękka, mieszając od czasu do czasu, o 8 protokół. Odkryć; mieszać, aż nadmiar płynu w patelni odparuje. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Sól I PieprzSól I Pieprz
CzosnekCzosnek
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
W międzyczasie przynieś 3 1/2 szklanki wody i soli do zagotowania w ciężkim dużym rondlu. Stopniowo mieszaj polentę do wrzącej wody. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować na wolnym ogniu, aż polenta jest bardzo gęsta, często mieszając, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Zdjąć z ognia.
6
Ubić ricottę i jajka w misce; ubić w 1 szklance gorącej polenty. Mieszaj mieszaninę ricotta do polenty w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Ser RicottaSer Ricotta
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Rozłóż połowę mieszaniny polenty w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Rozłóż połowę mieszanki chard.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
9
Posypać połową mozzarelli. Powtórz warstwowanie z pozostałą polentą, boczkiem i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
SerSer
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
10
Piec do puffed i brązowy na wierzchu, o 45 protokół. Fajne 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
W porcji: kalorie, 259; tłuszcz całkowity, 12 g; Tłuszcze nasycone, 5 g; cholesterol, 79 mg
12
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Magazyn