Polenta Paula z Poletą grzybową
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Paula Polenta z polewy grzybowej spróbować. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 310 kalorii, 8G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. 17 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka oliwy z oliwek, pieczarki, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 92%. Spróbuj Zdrowa bezglutenowa Polenta Teff z polewą z pomidorów, Polenta "Pizza" z polewą z jarmużu, oraz Okrągłe polenta z polewą Groszkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkim rondlu na dużym ogniu doprowadzić wodę do wrzenia z solą i pieprzem. Powoli wlać mąkę kukurydzianą, stale mieszając drewnianą łyżką. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj 20 minut, często mieszając, gdy mieszanina zgęstnieje.
Za pomocą mokrej szpatułki łyżka mieszanki mączki kukurydzianej (polenta) 1/2 cala grubości na arkuszu papieru woskowego. Odstawić do ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do pieczenia. Lekko posmarować blachę do pieczenia.
Rozgrzać olej na dużej patelni na dużym ogniu. Pieczarki, cebulę, czosnek i zioła gotować w gorącym oleju, aż grzyby będą miękkie.
Pokrój ostudzoną polentę na kwadraty i umieść na przygotowanej blasze do pieczenia. Broil aż rumiane po obu stronach.
Podawać z sosem grzybowym.