Polenta Maślana
Maślana Polenta może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 6 i kosztuje 26 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 140 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką pieprz, masło, polenta i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 8%, to danie jest improvable. Spróbuj Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy, Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno-Pieczone Medaliony Polenta Z Szynką, oraz Croste Di Polenta Con Cicoria (Polenta Crust z duszonym Chico dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 5 szklanek wody i soli w rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Stopniowo dodawać polentę, stale mieszając trzepaczką. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż mieszanina jest gęsta, często mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z masłem i pieprzem.