Polenta kwadraty z Sautéed brokuły Rabe i Pancetta

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj Polenta kwadraty z Podsmażonymi brokułami Rabe i Pancettan spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 433 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.87 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka pieprzu, oliwy z oliwek, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kremowa Polenta z Pancettanem i brokułami Rabe, Makaron z pancettą, brokułami lub brokułami i orzeszkami pinii, oraz Brokuły Rabe Z Pancettanem I Czosnkiem.
Instrukcje
Lekko olej 8-by-11 1/2-cala lub 9-by-13-cala naczynia do pieczenia. W średnim rondlu doprowadzić bulion z kurczaka i 2 szklanki wody do wrzenia.
Dodać 1 łyżeczkę soli. Stopniowo ubijaj mąkę kukurydzianą, aż będzie gładka. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając drewnianą łyżką, aż zgęstnieje, o 10 protokół.
Wlać polentę do naczynia do pieczenia i wygładzić wierzch; pędzel z 1 łyżką oliwy z oliwek.
Piec przez 1 godzinę i 15 minut, aż góra i dół będą złote i chrupiące.
Tymczasem na dużej, głębokiej patelni podgrzej pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodać pancetta i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż złoty, 4 do 5 protokół.
Dodać cebulę, czosnek i pokruszony czerwony pieprz i gotować, aż cebula zmięknie.
Dodać brokuł rabe i pozostałą 1/4 szklanki wody, doprawić solą i pieprzem i wrzucić delikatnie. Przykryć i gotować, aż zmiękną, 5 protokół. Odkryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż woda wyparuje i brokuły rabe jest miękka, 2 minuty dłużej.
Pokrój polentę na 6 sztuk i przenieś na talerze. Wymieszać połowę Pecorino do brokułów rabe i łyżką go na polenta.
Posypać pozostałym Pecorino i podawać.