Polentan i kiełbasa to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 85 g tłuszczu, oraz w sumie 1120 kalorii. Na 3,67 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś Portobello grzyb, liście rozmarynu, gotuj polentę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Kiełbasa Pomidorowa Polenta, Polenta Z Kiełbasą, oraz Polenta z włoską kiełbasą.
Instrukcje
1
Doprowadzić wodę do wrzenia w rondlu 6-quart.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Polentę wlać cienkim strumieniem do wrzącej wody i stale ubijając gotować, aż będzie tak gęsta jak owsianka. Kontynuuj gotowanie, mieszając drewnianą łyżką, aż będzie zbyt gruba, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Na Gorąco
Polenta
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Polentę wylać na drewnianą deskę do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
4
W 12 do 14-calowej patelni saute, rozgrzać olej, aż do palenia i dodać cebulę. Gotować, aż tylko zmięknie, lub 2 do 3 protokół, i dodać kawałki kiełbasy. Gotować, aż rumiane ze wszystkich stron i odsączyć tłuszcz z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj portobellos, rozmaryn i czerwone Wino i doprowadzić do wrzenia. Dusić 10 minut pod przykryciem, lub aż kiełbasa jest gotowane. Pokrój kawałki polenty z deski nożem i umieść w każdej z czterech rozgrzanych misek makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Portobello
Sproszkowane Nasiona Lubczyku
Szyjki Z Kurczaka
Polenta
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
6
Wymieszać kiełbasę z ognia, doprawić do smaku i zalać polentą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych