Polenta i kiełbasa
Polentan i kiełbasa to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 85 g tłuszczu, oraz w sumie 1120 kalorii. Na 3,67 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś Portobello grzyb, liście rozmarynu, gotuj polentę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Kiełbasa Pomidorowa Polenta, Polenta Z Kiełbasą, oraz Polenta z włoską kiełbasą.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia w rondlu 6-quart.
Polentę wlać cienkim strumieniem do wrzącej wody i stale ubijając gotować, aż będzie tak gęsta jak owsianka. Kontynuuj gotowanie, mieszając drewnianą łyżką, aż będzie zbyt gruba, aby wymieszać.
Polentę wylać na drewnianą deskę do krojenia.
W 12 do 14-calowej patelni saute, rozgrzać olej, aż do palenia i dodać cebulę. Gotować, aż tylko zmięknie, lub 2 do 3 protokół, i dodać kawałki kiełbasy. Gotować, aż rumiane ze wszystkich stron i odsączyć tłuszcz z patelni.
Dodaj portobellos, rozmaryn i czerwone Wino i doprowadzić do wrzenia. Dusić 10 minut pod przykryciem, lub aż kiełbasa jest gotowane. Pokrój kawałki polenty z deski nożem i umieść w każdej z czterech rozgrzanych misek makaronu.
Wymieszać kiełbasę z ognia, doprawić do smaku i zalać polentą.