Polenta grillowana z kukurydzą i parmezanem

Grillowana Polenta z kukurydzą i parmezanem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 308 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka ziaren kukurydzy, oliwy z oliwek, parmezanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 15 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Parmezan Polenta steki z sałatką pomidorowo-kukurydzianą, Parmezan Polenta steki z sałatką pomidorowo-kukurydzianą i Cri, oraz Grillowana Polenta z Marinarą, parmezanem i bazylią.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 5 minut.
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę.
Dodaj kukurydzę; smażyć aż do ogrzania przez, o 3 protokół.
Przynieś 2 szklanki wody i 1 łyżeczkę soli, aby zagotować w średnim rondlu na średnim ogniu.
Ubić mąkę kukurydzianą i 1 szklankę wody w średniej misce, aby wymieszać.
Mieszankę mąki kukurydzianej ubić do wrzącej wody; powrócić do wrzenia. Gotować, aż polenta będzie gładka i gęsta, często mieszając, o 30 protokół. Wymieszać mieszankę kukurydzianą.
Szczotka 11x7x2-calowy talerz z olejem.
Polenta rozprowadzić w naczyniu. Całkowicie fajne. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.)
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Grill szczotkowy z olejem.
Pokrój polentę na 12 kwadratów.
Posmaruj obie strony olejem.
Miejsce na grillu; przykryć grill. Grilluj, aż polenta będzie złotobrązowa, około 3 minut na stronę, posypując serem w ostatniej chwili.