Polenta Fingers i sos pomidorowy "Blood Red"
Polenta Fingers i "krwistoczerwony" sos pomidorowy jest bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 793 kalorie, 26g białka, oraz 48 g tłuszczu. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako niedrogi SOS. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską i pieprz, parmezan, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 41 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 44%. Spróbuj Paluszki Polenta z fasolą i pomidorami, SOS pomidorowo-bazyliowy z polentą, oraz Polenta z sosem pomidorowo-Shiitake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 12 drewnianych szpikulców
Przygotować polentę, dodając ją do 1 kwarty wrzącej wody, ze szczyptą soli. Mieszaj przez około 15 minut, aż będzie gładka.
Zdjąć z ognia i dodać masło i parmezan. Smak i doprawić, a następnie wlać do tacy i pozostawić do ostygnięcia w lodówce.
Teraz zrobić sos pomidorowy.
Rozgrzać patelnię, dodać trochę oliwy i powoli smażyć cebulę na złoty kolor.
Dodaj pomidory śliwkowe, bazylia i suszone pomidory i dalej gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut. Smak i sezon.
Obróć schłodzoną polentę i pokrój ją na palce o szerokości 1 cala (2 centymetry).
Ułóż kawałki na szaszłykach, a następnie brązuj je ze wszystkich stron na gorącej patelni.
Szaszłyki polenta podawać z sosem pomidorowym "blood red".