Polenta Crostini
Polenta Crostini może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 48 porcji z 21 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Mieszanka liści tymianku, sól, Gruboziarnisty pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Caponata z Polenta Crostini, Papryka Czerwona Polenta Crostini, oraz Pieczona Polenta z czosnkiem i parmezanem Crostini.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W ciężkim rondlu doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać 2 łyżeczki soli i gałki muszkatołowej i zmniejszyć ogień do medium.
Dodaj polentę stopniowo, stale ubijając. Kontynuuj ubijanie przez 5 minut, jak pęcherzyki mieszaniny. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zacznie oddalać się od boków patelni, około 10 minut.
Dodać 1/2 szklanki parmezanu, 1 łyżeczkę tymianku i 1/2 łyżeczki pieprzu i dokładnie wymieszać.
Odwróć obramowaną blachę do pieczenia na blacie i pokryj powierzchnię papierem do pieczenia.
Rozprowadź polentę szpatułką na gładką, równą warstwę. Przykryj polentę innym arkuszem pergaminu.
Umieść kolejną blachę do pieczenia, po prawej stronie do góry, na pergaminie. Z 2 ręce, naciśnij równomiernie na górnej blachy do pieczenia, aż polenta jest 1/4 cala grubości. Chodzi o to, aby sandwich polenta między 2 płaskie powierzchnie. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub do nocy.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Odwróć blachy do pieczenia razem.
Usuń górną blachę do pieczenia i górną warstwę papieru pergaminowego. Gładsza strona polenty będzie skierowana do góry.
Pokrój polentę w trójkąt o długości około 2 cali i szerokości 1 1/2 cala.
Przenieś Trójkąty do 1 lub więcej blach do pieczenia, rozstaw je 1/2 cala od siebie.
Posypać około 1/2 szklanki pozostałego parmezanu i pozostałego tymianku na trójkątach.
Piec crostini aż gorące przez cały czas i zaczyna brązowy, o 10 do 12 protokół. Włącz piekarnik do pieczenia i pieczenia crostini o 8 cali od źródła ciepła, aż chrupiące i złocisty brązowy na górze, o 3 protokół.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Kalorie: 21; tłuszcz całkowity 0,5 g; Tłuszcz nasycony: 0 g; białko: 1 g; Węglowodany całkowite: 3 g; Cukier: 0 g błonnik: 0 g; Cholesterol: 1 miligram; sód: 123 miligramy