Polędwiczki wołowe z sosem porto
Polędwiczki wołowe z sosem porto to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja zawiera 619 kalorii, 33g białka, oraz 47 g tłuszczu. Na 6,19 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jeśli masz szalotkę, polędwicę wołową, koniak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Polędwica Wołowa Z Sosem Portowo-Grzybowym, Pieczona polędwica wołowa z sosem Pieczarkowo-portowym, oraz Gorgonzola-polędwica wołowa nadziewana sosem z Porto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać całą powierzchnię polędwicy wołowej grubą koszerną solą.
Umieść wołowinę na stojaku nad dużą blachą do pieczenia. Przechowywać w lodówce co najmniej 24 godziny i do 36 godzin.
Roztopić 2 łyżki masła w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; smażyć do miękkości, 3 protokół.
Dodaj koniak, rozmaryn i 1 łyżeczkę popękanego pieprzu i gotuj, aż płyn odparuje, 1 minutę.
Dodaj Port; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Dodaj cały bulion wołowy. Gotować, aż zmniejszy się do 1 1/2 szklanki, o 20 protokół. Przecedzić do średniego rondla, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej płynu. Wyrzucać ciała stałe do sitka. DO AHEAD: może być wykonany 24 do 36 godzin z wyprzedzeniem. Lekko schłodzić, następnie przykryć i schłodzić.
Odstawić wołowinę w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed pieczeniem. Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 218°. natrzyj wołowinę na cały olej; posyp 2 łyżkami popękanego pieprzu, naciskając, aby przylegać. Zwrócić wołowinę do stojaka na blasze do pieczenia i pieczemy do momentu natychmiastowego odczytu termometru włożonego do najgrubszej części mięsa rejestruje125 dla średnio rzadkich (135°F do 140 ° F w najcieńszej części), około 30 minut.
Wyjąć pieczeń z piekarnika i niech reszta 15 protokół.
Doprowadzić sos do wrzenia; ubić pozostałe 2 łyżki masła. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Odciąć sznurek od pieczenia.
Pieczeń pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala; ułożyć na półmisku.
Chateau Coufran 2003 (Francja, 23 Dolary). Skórzaste, ziemiste nuty i subtelne owoce w tym Średnio gęstym Bordeaux są idealne do polędwicy.
Solenie z góry, zwane również suchym soleniem, jest często wykonywane w celu poprawy tekstury ścięgnistych kawałków mięsa. Ale działa również magicznie na delikatne kawałki, wzmacniając smak i soczystość. Brzmi to sprzeczne z intuicją; przez lata akceptowaną mądrością było to, że wstępne solenie wysycha mięso. Ale umiarkowane solenie, które będziesz robił tutaj, robi odwrotnie. Woda jest najpierw pobierana z mięsa, a następnie wchłaniana; ta słona, bardziej aromatyczna wilgoć pomaga zintensyfikować smak. Co więcej, zewnętrzna część polędwicy lekko wysycha, dzięki czemu szybciej brązowieje w piekarniku.