Polędwiczki wieprzowe włoskie z prażonymi słodkimi ziemniakami
Włoska polędwiczka wieprzowa z prażonymi słodkimi ziemniakami to bezglutenowe danie główne. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pietruszkę, przyprawioną sól, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 78%. Podobne przepisy to Polędwiczki Wieprzowe Z Prażonymi Słodkimi Ziemniakami, Melasa jabłkowa pieczona polędwiczka wieprzowa z batatami, jabłkami i orzechami włoskimi, oraz Włoska polędwiczka wieprzowa i ziemniaki w Crockpot.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 218°. w dużej misce, wymieszać 1 łyżkę oleju, 1 łyżeczka włoskiej przyprawy, 1/4 łyżeczki soli i czosnku.
Dodać słodkie ziemniaki i cebulę; wrzucić do herbu.
Rozprowadzić na patelni 9x13 cali. Pieczenie odkryte 10 minut.
Tymczasem polędwiczki wieprzowe posmarować 1/2 łyżki oleju. W małej misce wymieszać 1 łyżeczkę włoskiej przyprawy, 1/4 łyżeczki soli i parmezanu.
Przenieś warzywa na środek patelni; umieść 1 polędwicę wieprzową z każdej strony.
Mieszankę przyprawową posypać równomiernie wieprzowiną. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części wieprzowiny.
Piec odkryte 20 do 25 minut dłużej lub aż termometr czyta 68°. przykryć patelnię folią; odstawić 5 minut lub aż termometr czyta 160 ° F. (temperatura będzie nadal rosnąć o 5 ° F, i wieprzowina będzie łatwiej rzeźbić.)
Pokroić wieprzowinę w plastry o grubości 1 cala; ułożyć na półmisku ze słodkimi ziemniakami i cebulą.
Posypać natką pietruszki.