Polędwiczka wieprzowa teriyaki
Potrzebujesz dania głównego bezglutenowego i bezmlecznego ? Polędwiczka wieprzowa w sosie teriyaki może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 291 kalorii , 37 g białka i 13 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 1,6 dolara za porcję. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Ten przepis z Taste of Home wymaga polędwiczki wieprzowej, pieprzu, ząbków czosnku i mielonego imbiru. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 67% , co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Polędwiczka wieprzowa owinięta boczkiem , Wyśmienita pieczona polędwiczka wieprzowa z sałatką z pieczarek i pomidorów oraz Polędwiczka wieprzowa grillowana z imbirem .
Instrukcje
W dużej plastikowej torbie z możliwością ponownego zamknięcia wymieszaj pierwsze sześć składników; dodaj wieprzowinę. Zamknij torbę i obróć, aby pokryć; schłódź w lodówce przez 4 godziny, od czasu do czasu obracając.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Grilluj polędwiczki pod przykryciem na średnio-gorącym ogniu przez 25-40 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 160°.
Jeśli chcesz, posyp pieprzem.