Polędwiczka wieprzowa faszerowana sosem porzeczkowym

Przepis na faszerowaną polędwiczkę wieprzową w sosie porzeczkowym można przygotować w około 1 godzinę i 30 minut . To danie główne ma 408 kalorii , 32 g białka i 17 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 12 osób. Za 2,06 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 14 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką pieprz, ocet jabłkowy, sól i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest on dostarczany przez Taste of Home. To dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i bezmlecznej . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular na poziomie 60% . To całkiem niezły wynik. Podobne przepisy obejmują : Kotlety z polędwiczki wieprzowej w glazurze klonowej z sosem daktylowym i prażonym kuskusem z orzeszkami piniowymi , Polędwiczkę wieprzową gotowaną w wolnowarze z musem jabłkowo-tymiankowym i listkiem mięty oraz Batony z porzeczkami czerwonymi .
Instrukcje
Wrzuć orzechy włoskie do robota kuchennego; przykryj i miksuj, aż będą zmielone. Odstaw.
Smaż kiełbasę, jabłko i czosnek na średnim ogniu w dużej patelni, aż mięso straci różowy kolor.
Odcedź i lekko ostudź. Dodaj zmielone orzechy włoskie, jajko, pietruszkę, sól i pieprz.
Natnij pieczeń wzdłuż środka, na głębokość ok. 1,2 cm od dna. Rozłóż pieczeń tak, aby leżała płasko. Zaczynając od środka, rozetnij każdą połówkę pieczeni poziomo, na głębokość ok. 1,2 cm od brzegu. Rozłóż połówki tak, aby pieczeń leżała płasko. Przykryj folią spożywczą. Spłaszcz do grubości ok. 1,2 cm.
Posmaruj pieczeń masłem jabłkowym, a następnie polej ją mieszanką kiełbasianą.
Zwiń w rulon, zaczynając od dłuższego boku. Zwiąż sznurkiem kuchennym w odstępach co 5 cm.
Umieścić na kratce w płytkiej blasze do pieczenia.
Piecz bez przykrycia w temperaturze 350° przez 1 do 1,5 godziny lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 145°.
Odstaw na 10–15 minut przed pokrojeniem. Podgrzej składniki sosu w małym rondelku, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.