Polędwica wołowa z imbirem-Shiitake Brown Butter

Polędwica wołowa z imbirem-Shiitake Brown Butter
Polędwica wołowa z brązowym masłem imbirowym-Shiitake może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 930 kalorii, 42g białka, oraz 80 g tłuszczu. Na 9,87 zł za porcję, ten przepis okładki 25% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 4. 27 osób było pod wrażeniem tej receptury. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Jeśli masz czosnek, sake, szczypiorek czosnkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Niskotłuszczowe Ciasto Z Okruchami (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 76%. Ten wynik jest całkiem dobry. Podobne przepisy obejmują Polędwica wołowa Bruschetta z brązowym masłem, Steki z polędwicy wołowej z sosem grzybowym Shiitake, oraz Good Eats polędwica wołowa w skorupie solnej (Alton Brown 2004).

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Filety przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
3
Rozgrzej oliwę z oliwek w ciężkiej, odpornej na piec patelni na średnim ogniu, aż zacznie palić. Smażyć steki do złotego koloru po obu stronach, około 3 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
4
Przenieść steki do nagrzanego piekarnika i gotować przez około 10 minut, lub do pożądanej doneness. Kiedy steki są gotowe, odstawić do odpoczynku w ciepłym miejscu, kończąc SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
W międzyczasie rozpuść 3 łyżki masła w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać czosnek i imbir, gotować delikatnie, aż pachnące i półprzezroczyste, około 1 1/2 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodać grzyby shiitake i 1/2 łyżeczki soli i gotować, aż zmiękną, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
SólSól
7
Wlać sake i mirin; zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
8
Wymieszać pozostałe 1/2 szklanki masła. Po stopieniu zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i kontynuuj gotowanie, aż masło zmieni kolor na ciemnobrązowy, 6 do 8 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać ze szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
SzczypiorekSzczypiorek
9
SOS podawać na stekach.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn