Polędwica wołowa z czosnkowym kremem chrzanowym
Polędwica wołowa z czosnkowym kremem chrzanowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 349 kalorii, 31g białka, oraz 24g tłuszczu. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka pieprzu, popękany pieprz, śmietana, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Polędwica wołowa z chrzanem i prażonym czosnkiem, Polędwica wołowa z kremem chrzanowym, oraz Czosnek ziołowy polędwica wołowa pieczona w kremowym sosie chrzanowym.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Odciąć i wyrzucić górną czwartą główkę czosnku.
Czosnek skropić olejem i posypać 1/4 łyżeczki soli, a następnie zawinąć główkę szczelnie w folię. Czosnek smażyć do miękkości, około 1 1/4 godziny, następnie otworzyć folię i ostudzić.
Podczas pieczenia czosnku, gotować śmietanę w 1 1/2 - do 2-quart ciężki rondel, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do około 3/4 szklanki, 20 do 25 protokół, a następnie przenieść do miski.
Czosnek wyciskamy do małej miseczki, odrzucając skórki, a widelcem rozgniatamy razem z chrzanem, pieprzem i pozostałą 1/2 łyżeczki soli.
Miksturę czosnkową wymieszać z kremem, następnie schłodzić do momentu użycia.
Zwiększyć temperaturę pieca do 246°.
Pat polędwica sucha. Wymieszać razem pieprz, bulion, sól, skrobia kukurydziana, oregano, czosnek w proszku, i papryka w małej misce. Natrzyj olej na polędwicy, następnie posyp mieszanką przypraw, wcierając ją w mięso. Połóż polędwicę na stojaku w patelni i piecz 10 minut, następnie zmniejsz temperaturę piekarnika do 218° i gotuj, aż termometr włożony ukośnie do środka mięsa zarejestruje 130 ° F, 20 do 25 minut dla średnio rzadkich.
Niech wołowina stać na stojaku na patelni 10 minut przed podaniem.
Wołowinę pokroić w plastry o grubości 1/4 cala i podawać z kremem chrzanowym czosnkowym.