Polędwica wieprzowa z polewą morelową i kiszoną kapustą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na marynatę, więc spróbuj przetartego schabu z polewą morelową i kiszoną kapustą. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 177 kalorii, 26g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka konfitur morelowych, cebula, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Polędwica Wieprzowa Nadziewana Morelami, Schab wieprzowy z polewą morelowo-rozmarynową, oraz Schab pieczony z polewą morelową - 5 punktów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz czosnek w proszku, kminek, sól i czarny pieprz w małej misce; rub mieszankę przypraw równomiernie na wieprzowinie.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę na patelnię; gotować 5 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Przenieść wieprzowinę do naczynia do pieczenia 11 x 7 cali pokrytego sprayem do gotowania.
Dodaj cebulę i cukier na patelnię; smażyć 3 minut lub aż cebula jest lekko rumiane.
Dodać odsączoną kiszoną kapustę na patelnię; smażyć 1 minutę. Ułóż mieszankę kiszonej kapusty wokół wieprzowiny w naczyniu do pieczenia.
Wieprzowinę posmarować jedną trzecią konfitur morelowych.
Wlać 1/2 szklanki wody na mieszaninę kiszonej kapusty.
Piec w temperaturze 425 przez 15 minut.
Piecz wieprzowinę z jedną trzecią konfitur morelowych; piecz przez 10 minut.
Wieprzowinę posmarować pozostałymi konfiturami morelowymi; piec 10 minut lub do momentu włożenia termometru do środka wieprzowiny 160 (lekko różowa).
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 minut przed krojeniem.
Podawać z mieszanką cebuli.
Uwaga na piwo: podczas gdy niemieckie prawo czystości może nie zezwalać na owoce w piwie, Niemieckie danie takie jak to jest wzmocnione przez mikrobrowar morelowy, taki jak Aprihop Dogfish Head (50$za butelkę 12 uncji), wypuszczany każdej wiosny. Morelowy smak w tym pale ale jest świeży, ale subtelny, zrównoważony z dużą ilością wytrawnej, Chmielowej goryczki, aby kontrastować ze słodką morelową szkliwioną wieprzowiną. Jeffery Lindenmuth