Pokruszone nowe placki ziemniaczane z majonezem chrzanowym
Pokruszone nowe placki ziemniaczane z majonezem chrzanowym mogą być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 780 kalorii, 12g białka, oraz 61 g tłuszczu. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z BBC Good Food ma 144 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz nowe ziemniaki, szpinak dla niemowląt, chrzan i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Wędzona Sieja Gefilte ryba z majonezem chrzanowym, Pokruszone Placki Ziemniaczano-Rukolowe, oraz Cytrynowo-Chrzanowe Ciasta Rybne.
Instrukcje
Ziemniaki gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 10-15 minut do miękkości.
Odcedzić w durszlaku na szpinaku tak liście więdną. Odstawić ziemniaki na patelnię, aby osuszyć na parze, a następnie zgnieść widelcem. Pozostawić do ostygnięcia.
Na oddzielnej patelni, kłusować plamiaka w mleku z liśćmi laurowymi i pieprzem przez 4 minuty. Wyłączyć ogień i pozostawić do gotowania na kilka minut więcej, aż miąższ płatki.
Wyjąć na talerz i rozbić na duże kawałki, odrzucając skórę i wszelkie kości.
Schłodzone ziemniaki, zwiędły szpinak i plamiak wymieszać z żółtkiem jajka i 3 łyżkami mleka kłusowniczego. Uformować 4 grube ciasta i schłodzić w lodówce, przykryte, przez co najmniej 30 minut, lub przez noc.
Wszystkie składniki majonezu wymieszać i schłodzić.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Posypać mąką placki rybne i smażyć przez około 5-6 minut z każdej strony, aż złocisty i podgrzany.
Podawać z cytryną i odrobiną majonezu chrzanowego.