Pokorny Pasterz
Skromny Pasterz może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje $2.29 za porcję. Jedna porcja zawiera 485 kalorii, 33g białka, oraz 26g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. 84 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka masła, sera, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Spróbuj Humble Pie, Stek i Ale Humble Pie, oraz Pokorny Gruszka Crumble dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmarować średnie naczynie do pieczenia.
Ziemniaki zalać wodą w rondlu i gotować przez 20 do 30 minut, lub do miękkości widlastej.
Odcedzić i ubić do gładkości mikserem elektrycznym.
Dodać masło, mleko, sól i pieprz do smaku; ubić do pożądanej konsystencji.
Podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać indyka i cebulę, aż indyk jest w pełni ugotowany.
Dodaj sos mix i wody; mieszać często, aż sos jest gęsty i bąbelkowy. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać mieszaninę indyka do naczynia do pieczenia. Następnie warstwę groszku i marchewki, a na wierzchu puree ziemniaczane. Wierzch warstwą rozdrobnionego sera.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 20 do 25 minut, lub do czasu, aż ser się stopi, a ziemniaki będą złote na wierzchu.