Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc daj skromne jedzenie na zimę: Szkocki bulion z chochli spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje 27 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 115 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz seler, nierafinowaną sól morską, liście laurowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Hamburger Pie: Pokorny Komfort Żywności, Bulion Szkocki, oraz Bulion Szkocki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść jęczmień w małej misce z około 1 szklanką ciepłej wody. Wymieszać z octem jabłkowym. W osobnej misce wlej podzielony groszek do miski i przykryj ciepłą wodą. Pozostaw obie miski w ciepłym pomieszczeniu na 12 do 24 godzin. Po upływie czasu odcedzić jęczmień i rozłupany groch i opłukać well.In duży garnek, rozgrzać masło na średnim lub średnim ogniu.
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać trzciny jagnięce do garnka i brązowy je po obu stronach, obracając w razie potrzeby. Pokój jagnięcinę i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodaj cebulę, marchew, seler i czosnek do garnka, i saute przez 5 protokół, mieszając w razie potrzeby, aby zapobiec spalaniu.Odstawić jagnięcinę do garnka i dodać tymianek, zatokę i 12 szklanek wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Wlać namoczony groszek i jęczmień. Doprowadzić zupę do wrzenia, włączyć ogień do niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 do 2 godzin lub aż golonki jagnięce są bardzo miękkie i mięso jest łatwe do ściągnięcia kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina Jagnięca
Groszek Split
Jęczmień
Opcjonalnie Starty Ser Cheddar I Pokrojona Zielona Cebula
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Wyjąć z garnka trzciny jagnięce i pozostawić do ostygnięcia.Podczas gdy jagnięcina stygnie, wyhoduj jarmuż i posiekaj go na kawałki wielkości kęsa
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
Jarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Dodaj jarmuż do garnka i gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut lub aż jarmuż będzie miękki.Pokroić jagnięcinę i oddać do garnka. Dobrze posolić, zaczynając od 2 łyżeczek i w razie potrzeby dodać świeżo zmielony pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Jarmuż
Groch łuskany, Opcjonalnie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Udekorować posiekaną natką pietruszki, jeśli chcesz, i podawać.