Poires Au Vin Rouge ( gruszki w czerwonym winie)
Poires Au Vin Rouge (gruszki w czerwonym winie) to bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 336 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz laski cynamonu, wino, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Gruszki w cieście francuskim (feuilleté De Poires), Gotowane gruszki z sosem czekoladowym i lodami Vanillan {aka Poires Belle-Hélène}, oraz Lody Chantilly z gotowanymi gruszkami Moulin Rouge dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz czerwone wino, cukier, cynamon, goździki, skórkę pomarańczową, nasiona kopru włoskiego, ziarna pieprzu i liście laurowe w dużym rondlu. Obrać gruszki i usunąć rdzenie z dna, pozostawiając łodygi nienaruszone; odstawić. Doprowadzić wino do wrzenia na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodaj gruszki, wróć do gotowanego na wolnym ogniu, następnie zmniejsz ogień do średnio-niskiego i kontynuuj gotowanie do miękkości, około 25 minut.
Wyjąć gruszki z syropu winnego, przykryć i przechowywać w lodówce do wystygnięcia. Przecedzić syrop przez sito i wyrzucić przyprawy. Dusić syrop na średnim ogniu, aż zgęstnieje na tyle, aby pokryć tylną część łyżki. Syrop przechowywać w lodówce do wystygnięcia.
Gdy syrop wystygnie, nalej gruszki, przykryj i schłodź co najmniej 2 godziny przed podaniem.