Podwójny Tort Czekoladowy

Podwójny Tort Czekoladowy
Podwójny tort czekoladowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 397 kalorii, 5G białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką cukier, jajka, śmietanę do ubijania i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Podwójny Tort Czekoladowy, Schłodzony Podwójny Tort Czekoladowy, oraz Podwójny Tort Z Musem Czekoladowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°. masło o średnicy 10 cali springform patelni; kurz z cukrem. Czekoladę i masło rozpuścić w dużym rondlu na małym ogniu, stale mieszając. Chłodny do letniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
2
Ubij w cukrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Ubij jajka po 1 na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wymieszać wanilią i solą, następnie mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
5
Wlać ciasto na patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piec, aż ciasto tylko wzrośnie w środku (tester włożony do środka nie wyjdzie czysty), o 35 protokół. Całkowicie schłodzić w patelni na stelażu. Przykryć; schłodzić podczas robienia musu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
1
Roztopić masło w średniej metalowej misce ustawionej nad rondlem gotującej się wody (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Ubić żółtka, 1/4 szklanki śmietany i wanilii w małej misce do wymieszania. Stopniowo miksturę żółtkową ubić do miski z roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
KremKrem
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Trzepaczka stale nad gotującą się wodą, aż termometr zarejestruje 66°, około 6 minut (mieszanina może wydawać się zepsuta).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wyjąć z wody; dodać czekoladę i wymieszać do rozpuszczenia. Odstawić. Ubij białka i 1/2 szklanki cukru w dużej misce do średnio sztywnych szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Ubić 1/4 ubitego białka do ciepłej mieszaniny czekolady, aby rozjaśnić. Wchodzisz w pozostałej mieszaniny białka jaja.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Mus wlać na ciasto na patelni; gładki wierzch. Schłodzić torte, aż mus jest ustawiony, co najmniej 6 godzin i do 1 dnia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Uruchom ostry nóż wokół krawędzi patelni poluzować torte. Zwolnij boki patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
8
Przenieś torte na talerz. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić 3/4 szklanki śmietany w średniej misce, aż uformują się szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Rozłóż bitą śmietanę na torcie. Top bitą śmietaną z malinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
MalinyMaliny
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
10
Zmiksuj galaretkę z czerwonej porzeczki na maliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka Z Czerwonych PorzeczekGalaretka Z Czerwonych Porzeczek
MalinyMaliny
11
Posypać 1 1/2 łyżeczki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
12
Dekoruj porzeczkami, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn