Podwójny tort czekoladowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 397 kalorii, 5G białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką cukier, jajka, śmietanę do ubijania i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Podwójny Tort Czekoladowy, Schłodzony Podwójny Tort Czekoladowy, oraz Podwójny Tort Z Musem Czekoladowym.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 163°. masło o średnicy 10 cali springform patelni; kurz z cukrem. Czekoladę i masło rozpuścić w dużym rondlu na małym ogniu, stale mieszając. Chłodny do letniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Masło
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
Patelnia Z Sosem
Piekarnik
2
Ubij w cukrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Ubij jajka po 1 na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Wymieszać wanilią i solą, następnie mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Mąka Uniwersalna
Sól
5
Wlać ciasto na patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Piec, aż ciasto tylko wzrośnie w środku (tester włożony do środka nie wyjdzie czysty), o 35 protokół. Całkowicie schłodzić w patelni na stelażu. Przykryć; schłodzić podczas robienia musu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
1
Roztopić masło w średniej metalowej misce ustawionej nad rondlem gotującej się wody (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Ubić żółtka, 1/4 szklanki śmietany i wanilii w małej misce do wymieszania. Stopniowo miksturę żółtkową ubić do miski z roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Masło
Krem
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Trzepaczka stale nad gotującą się wodą, aż termometr zarejestruje 66°, około 6 minut (mieszanina może wydawać się zepsuta).
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Trzepaczka
4
Wyjąć z wody; dodać czekoladę i wymieszać do rozpuszczenia. Odstawić. Ubij białka i 1/2 szklanki cukru w dużej misce do średnio sztywnych szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Czekolada
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Ubić 1/4 ubitego białka do ciepłej mieszaniny czekolady, aby rozjaśnić. Wchodzisz w pozostałej mieszaniny białka jaja.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Białka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Mus wlać na ciasto na patelni; gładki wierzch. Schłodzić torte, aż mus jest ustawiony, co najmniej 6 godzin i do 1 dnia.