Podwójny Tort Czekoladowy
Podwójny tort czekoladowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 397 kalorii, 5G białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką cukier, jajka, śmietanę do ubijania i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Podwójny Tort Czekoladowy, Schłodzony Podwójny Tort Czekoladowy, oraz Podwójny Tort Z Musem Czekoladowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. masło o średnicy 10 cali springform patelni; kurz z cukrem. Czekoladę i masło rozpuścić w dużym rondlu na małym ogniu, stale mieszając. Chłodny do letniego.
Ubij jajka po 1 na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu.
Wymieszać wanilią i solą, następnie mąką.
Piec, aż ciasto tylko wzrośnie w środku (tester włożony do środka nie wyjdzie czysty), o 35 protokół. Całkowicie schłodzić w patelni na stelażu. Przykryć; schłodzić podczas robienia musu.
Roztopić masło w średniej metalowej misce ustawionej nad rondlem gotującej się wody (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody).
Ubić żółtka, 1/4 szklanki śmietany i wanilii w małej misce do wymieszania. Stopniowo miksturę żółtkową ubić do miski z roztopionym masłem.
Trzepaczka stale nad gotującą się wodą, aż termometr zarejestruje 66°, około 6 minut (mieszanina może wydawać się zepsuta).
Wyjąć z wody; dodać czekoladę i wymieszać do rozpuszczenia. Odstawić. Ubij białka i 1/2 szklanki cukru w dużej misce do średnio sztywnych szczytów.
Ubić 1/4 ubitego białka do ciepłej mieszaniny czekolady, aby rozjaśnić. Wchodzisz w pozostałej mieszaniny białka jaja.
Mus wlać na ciasto na patelni; gładki wierzch. Schłodzić torte, aż mus jest ustawiony, co najmniej 6 godzin i do 1 dnia.
Uruchom ostry nóż wokół krawędzi patelni poluzować torte. Zwolnij boki patelni.
Przenieś torte na talerz. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić 3/4 szklanki śmietany w średniej misce, aż uformują się szczyty.
Rozłóż bitą śmietanę na torcie. Top bitą śmietaną z malinami.
Zmiksuj galaretkę z czerwonej porzeczki na maliny.
Posypać 1 1/2 łyżeczki cukru.
Dekoruj porzeczkami, w razie potrzeby.