Podwójny suflet czekoladowy z sosem waniliowym
Podwójny suflet czekoladowy z sosem waniliowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, fasola waniliowa, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Słodko-gorzki suflet czekoladowy z sosem Earl Grey Custard, Słodko-gorzki suflet czekoladowy z sosem Earl Grey Custard, oraz Tort Sufletowy z podwójną czekoladą z sosem malinowym.
Instrukcje
Aby przygotować sos, podgrzać 1 1/4 szklanki mleka i 1/2 fasoli wanilii w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować), często mieszając.
Wyjąć z ognia; odstawić na 30 minut. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii i dodać nasiona do mleka. Odrzuć fasolę.
W średniej misce wymieszać 3 łyżki cukru, 2 żółtka i szczyptę soli, mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawaj mieszaninę mleka do mieszaniny jaj, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mleka do patelni.
Podgrzać mieszaninę mleka na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować), stale mieszając trzepaczką. Zmniejsz ogień; gotuj 2 minuty lub do momentu, aż lekko zgęstnieje i mieszanina pokryje tylną część łyżki, stale mieszając. Kryj się i wyluzuj.
Aby przygotować suflet, Rozgrzej piekarnik do 40
Lekko posmarować 2-ćwiartkowe danie Suflera sprayem do gotowania. Posmarować 2 łyżkami cukru; odstawić.
Podgrzać 1 szklankę mleka i 1/2 fasoli wanilii na średnim ogniu w małym, ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować), często mieszając.
Wyjąć z ognia; odstawić na 30 minut. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii. Nasiona wymieszać z mlekiem; wyrzucić fasolę.
Dodaj 1/2 szklanki cukru, kakao, skrobię kukurydzianą i 1/8 łyżeczki soli do mieszaniny mleka, mieszając trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Gotować 1 minutę lub do zgęstnienia, stale mieszając.
Zdjąć z ognia i wymieszać z czekoladą, aż się rozpuści.
2 żółtka umieścić w dużej misce, wymieszać trzepaczką. Stopniowo dodawać mieszaninę czekoladową do żółtek, stale mieszając trzepaczką.
W dużej misce umieścić białka i śmietanę z kamienia nazębnego; ubijać mikserem z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 2 łyżki cukru, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj w mieszaninę czekolady; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białek jaj. Łyżka do przygotowanego naczynia.
Piec w temperaturze 400 przez 10 minut. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 375 (nie wyjmować suflet z piekarnika); piec dodatkowe 25 minut lub aż puffy i ustawić.
Podawać natychmiast, a każdą porcję polać dwoma łyżkami sosu.