Podwójny SOS Żurawinowo-Jabłkowy
Podwójny SOS żurawinowo-jabłkowy może być tylko sosem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 362 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Można ją uznać za dość tanią, kosztującą ok. 1,83 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka wody, jabłka granny smith, żurawina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pyszny Podwójny SOS Żurawinowo-Pomarańczowy, Kurka dziczyzny z sosem z podwójną żurawiną i tymiankiem, oraz Medaliony wieprzowe z sosem Podwójnie jabłkowym.
Instrukcje
Pierwsze 5 składników wymieszać w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając.
Zmniejszyć ogień; dusić, często mieszając, 15 minut lub aż żurawina pop i mieszanina zaczyna gęstnieć.
Zdjąć z ognia i wymieszać ze słodzoną suszoną żurawiną. Super. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Mieszaninę można przechowywać w lodówce do 2 tygodni.