Podwójny Placek Bananowy
Podwójny placek bananowy to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 688 kalorii, 9g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.04 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką skracanie, lodowatą wodę, sól kuchenną i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Placek Z Kremem Z Podwójnym Bananem, Ciasto z truskawkami i śmietaną, oraz Batoniki z brzoskwiniami i śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F, ułóż stojak w górnej trzeciej i umieść blachę do pieczenia na stojaku, podczas gdy piekarnik się nagrzewa.
W międzyczasie rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do koła o średnicy 12 cali o grubości około 1/8 cala.
Przenieść ciasto do 9 1/2-calowy Pie dish i wykończenia krawędzi tak jest 1/2-calowy zwis. Użyj nadmiaru ciasta, aby wcisnąć skorupę do talerza ciasta. Złóż krawędź skorupy z powrotem na siebie i naciśnij, zgodnie z życzeniem, do dekoracyjnej skorupy. (Może być wykonany 2 dni wcześniej i przechowywany w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.)
Przebić dno skorupy widelcem. Linia pie z folii aluminiowej, więc zwisa lekko i obejmuje krawędzie skorupy pie i wypełnić niegotowany ryż, suszona fasola, lub ciężarów do pieczenia.
Umieść ciasto danie na blasze do pieczenia i piec, aż skorupa jest ustawiona i krawędzie są lekko nadęty, o 25 protokół.
Zebrać folię razem i usunąć wraz z ciężarami. Nadal piec ciasto, aż będzie całkowicie złoty, o 15 protokół.
Wyjmij do stojaka z drutu i pozostaw do ostygnięcia na kilka minut przed napełnieniem.
W międzyczasie obrać 1 banana i umieścić w blenderze z mlekiem, żółtkami jaj, skrobią kukurydzianą, cukrem, wanilią i solą i wyrobić na gładką masę.
Wlać do małego rondla, doprowadzić do duszenia na średnim ogniu i gotować, stale mieszając, aż mieszanina pęcherzyków i jest gęsta, o 7 do 8 protokół.
Wyjąć z ognia i wymieszać z masłem, kilka kawałków na raz, aż się stopi. Odstawić do ostygnięcia.
Wlać nadzienie do skorupy ciasta i równomiernie wygładzić łopatką. Pokroić pozostałe 3 banany na 1/2-calowe kawałki i ułożyć na wierzchu kremu. Gładka bita śmietana na górze, luźno przykryć plastikiem i umieścić w lodówce, aż ostygnie i zestaw, co najmniej 3 godziny.
W dużej misce, wymieszać mąkę, sól, i cukier, aż dobrze połączone. Używając czystych rąk, dodać masło i wrzucić, aż tylko pokryte. Rub masło między kciukiem i palcem wskazującym, aby włączyć do mieszaniny mąki, aż masło jest w Lima kawałki wielkości fasoli i zbiera się w ćwierć wielkości grudek po wyciśnięciu w dłoni, o 2 protokół.
Dodać skrócenie, wrzucić, aż tylko pokryte mąką, a następnie wcierać w mieszaninę mąki, aż mieszanina tworzy kawałki wielkości grochu (niektóre duże kawałki powinny pozostać) i zbiera się w grudki wielkości pięści po wyciśnięciu, około 1 minuty.
Mżawka w połowie wody z lodem i grabić przez mieszaninę palcami, aż tylko zwilżony.
Skropić w pozostałej wodzie 1 łyżkę na raz i przeczesać mieszaninę palcami, aby zwilżyć. To przejdzie od bycia kudłatym bałaganem do bycia razem. Ciasto jest wystarczająco wilgotne, gdy jest nawilżone, ale nie jest mokre po naciśnięciu. (Nie przepracuj ciasta, bo stanie się twarde.)
Obracając miskę jedną ręką, wciśnij ciasto między drugą dłoń a bok miski, aby zebrać się w kulkę. Ciasto obrócić na kawałek folii, wcisnąć w płaski dysk, a następnie zamknąć w folię.
Umieść w najzimniejszej części lodówki (zwykle z tyłu dolnej półki) co najmniej 30 minut przed rozwałkowaniem i uformowaniem skorupy.