Podwójny czekoladowy fudge
Double Chocolate Fudge przygotowuje się około 30 minut od początku do końca. Za 13 centów za porcję przepis ten pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 72 kalorie , 1 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 78 osób. 101 osób uznało ten przepis za przepyszny i sycący. Ten przepis z Taste of Home wymaga kawałków mlecznej czekolady, orzechów włoskich, mleka skondensowanego i ekstraktu waniliowego. To tani przepis dla fanów kuchni kreolskiej. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% danie to jest bardzo złe (ale nadal możliwe do naprawienia). Wypróbuj Double Ka Meetha - How to make Hyderabadi Double Ka Meetha - Ramadan , Pumpkin Chiffon Pie with a Double-Chocolate Crust i Bad Boy" Giant Double Chocolate Cookies, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Wyłóż folią aluminiową kwadratową formę o wymiarach 9 cali i posmaruj ją masłem; odstaw.
W dużym rondlu rozpuść półsłodkie kawałki czekolady z 1/2 szklanki i 3 łyżkami mleka na małym ogniu.
Zdjąć z ognia, dodać 1 łyżeczkę wanilii i 1/2 szklanki orzechów włoskich.
Rozłóż na przygotowanej blasze.
W innym rondelku rozpuść czekoladowe chipsy z resztą mleka.
Zdjąć z ognia, dodać resztę wanilii i orzechów włoskich i wymieszać.
Rozłóż na pierwszej warstwie. Przykryj i schłódź, aż stężeje.
Wyjmij z patelni i pokrój na kwadraty o wymiarach 1 cala. Przechowuj w temperaturze pokojowej.