podwójnie pieczone ziemniaki
Dwukrotnie Pieczone Ziemniaki to przepis bezglutenowy i wegetariański, składający się z 4 porcji. Za 67 centów za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 245 kalorii, 6 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Ten przepis zachwycił 16 osób. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 5 minut. Jeśli masz pod ręką świeży tymianek, pietruszkę, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 79%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Pieczone słodkie ziemniaki z kurczakiem, kiełbasą, jabłkami i jabłkami oraz pieczone ziemniaki z kremem z kurczaka, Pieczona peklowana wołowina z smażoną kapustą i pieczonymi młodymi ziemniakami oraz Pieczona peklowana wołowina z smażoną kapustą i pieczonymi młodymi ziemniakami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 150 stopni F. Natrzyj ziemniaki oliwą i obficie dopraw solą koszerną.
Połóż na blasze do pieczenia i piecz, aż ziemniaki będą bardzo miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz, około 1 godziny i 15 minut.
W międzyczasie podgrzej masło na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą ustawionej na średnim ogniu.
Dodaj pory, dopraw solą i pieprzem, gotuj do miękkości, około 6 do 8 minut.
Dodaj czosnek i tymianek i gotuj, aż zacznie pachnieć, 1 minutę. Lekko ostudzić.
Przetnij wzdłuż, otwierając środek każdego ziemniaka, zatrzymując się około 1 cala od każdego końca. Wyjmij wnętrze do dużej miski, trzymając około 1/4-calowej skorupy ziemniaka obok skóry.
Dodaj mieszaninę porów, serek śmietankowy i mleko do ziemniaków i dobrze rozgnieć widelcem, aż składniki się połączą, ale będą lekko grudkowate. Wmieszać posiekaną natkę pietruszki. Włóż nadzienie z powrotem do skorupek ziemniaków, około 1/2 szklanki nadzienia na każdego ziemniaka i umieść z powrotem na blasze do pieczenia.
Piec, aż się rozgrzeje, a wierzchołki lekko się zarumienią, od 20 do 25 minut.
Udekoruj dodatkową natką pietruszki.