Podwójne Lody Czekoladowo-Migdałowe Wegańskie
Double Chocolate-Almond Vegan Ice Cream Sundae to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 529 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać olej kokosowy, surowe" migdały, ekstrakt z wanilii, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 320 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Lody kawowe z ciemną czekoladą - sól morska Kora migdałowa, Podwójne Lody Z Masłem Orzechowym, oraz Wegańskie Lody Lawendowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz migdałów, zmiel je w młynku do przypraw lub małym robocie kuchennym, aż do proszku, a nawet zaczną się nieco maślane.
Umieścić zmielone migdały lub masło migdałowe, syrop klonowy, olej kokosowy, mleko migdałowe, wanilia, i szczypty soli w blenderze,i whiz do gładkiej. Jeśli używasz zmielonych orzechów, zagęści się w miarę siedzenia. Po prostu zmiksuj więcej mleka migdałowego do pożądanej konsystencji, gdy będziesz gotowy do użycia.Łyżka lodów pomiędzy ośmioma daniami (możesz zrobić tylko jedną lub więcej porcji, a część sosu zachować na później!), mżawka na sosie, top z chipsów czekoladowych, migdały, i w razie potrzeby, posypanie grubej soli morskiej (nie mogę się nacieszyć słodki i słony kontrast!).Pozostały sos przechowuj w lodówce do kilku dni – można go również zamrozić. Zauważ, że sos zostanie skonfigurowany. Podgrzej go przed ponownym użyciem, ubijaj, a w razie potrzeby ubijaj trochę mleka migdałowego do pożądanej konsystencji.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje ulubione lody. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.