Podwójna kruszonka jagodowo-orzechowa
Double Berry-Hazelnut Crumble to deser przeznaczony dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5g białka , 18g tłuszczu i łącznie 506 kalorii . Za 2,24 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Mieszanka jeżyn, soli, mąki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 45% . Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują kruszonkę z owocami jagodowymi , Double Ka Meetha – jak zrobić Hyderabadi Double Ka Meetha – Ramadan i wegańskie pieczone jabłka z kruszonką owsianą .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Posmaruj masłem 9-calowe, kwadratowe naczynie do pieczenia.
W dużej misce wymieszaj jeżyny i jagody z syropem klonowym i tapioką.
Przełożyć do przygotowanego naczynia do zapiekania.
Połącz mąkę, cukier granulowany, cukier brązowy, gałkę muszkatołową i sól w robocie kuchennym i wymieszaj.
Dodaj orzechy laskowe, masło i wanilię; pulsować, aż orzechy zostaną grubo posiekane.
Polewą posypujemy jagody, rozgniatając je palcami tak, aby powstały niewielkie grudki.
Piec, aż nadzienie zacznie bulgotać, a polewa będzie złotobrązowa, około 1 godziny.
Przed podaniem lekko ostudź.